(nieuw)bannersysteem in testfase
Football Supporters Europe (FSE)

Auteur Topic: Football Supporters Europe (FSE)  (gelezen 511 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Harry

  • Leden
  • Berichten: 1.450
    • EsseveeFans
Football Supporters Europe (FSE)
« Gepost op: april 07, 2010, 03:37:18 pm »
OUR GAME! OUR TIME!

30 april ? 16 mei 2010

Een voetbalmatch op maandagavond 9 u, of op dinsdagavond 17.30u, vind jij dit nog kunnen? Moet jij ook soms verlof nemen om naar de wedstrijd van jouw ploeg te gaan kijken? Heb je het ook meegemaakt hoe je alles geregeld had om naar de match te kunnen gaan,maar die werd dan door de League verplaatst? Kan jij er mee leven dat men op ??n dag meerdere wedstrijden op verschillende momenten plant?

Supporters die hun team aanmoedigen, hebben over heel Europa de ervaring dat het hen vaak erg moeilijk , soms zelfs onmogelijk gemaakt wordt  om hun ploeg aan te moedigen.  In het moderne voetbal worden aftraptijden steeds  vaker bepaald door televisierechten, zelden in functie van ons, de supporters.

Omwille van winstgevende contracten met de liga?s en clubs, hebben televisiemaatschappijen overal in Europa een positie verworven waarin zij zeer grote invloed hebben op o.a. de momenten waarop wedstrijden gespeeld worden.  Wedstrijden worden gespreid over de gehele week, waardoor het voor thuis- en uitsupporters steeds moeilijker wordt om voor hun ploeg te supporteren. Het tonen van live- beelden, gekoppeld aan voldoende mogelijkheden voor reclame en de tendens om zo veel mogelijk matchen op het scherm te brengen, zijn belangrijker geworden dan het belang van- en respect voor de supporters in het stadion.

Desondanks weten wij dat de sfeer die wij- supporters- scheppen in het stadion, een onmisbaar onderdeel is van de hele TV-show. We zijn niet enkel ?part of the game?, supporters in het stadion zijn essentieel voor de aantrekkelijkheid en de financi?le meerwaarde van het hele voetbalspel. Tegelijkertijd zijn het uitgerekend de supporters wiens aanwezigheid tijdens de match steeds meer bemoeilijkt wordt door deze die er financieel voordeel uit halen. Resultaat: TV en voetbal willen emotie verkopen, terwijl hun systeem van kalenderplanning de spontane sfeer van supporters die hun ploeg steunen, tegenwerkt.

Het is hoog tijd dat wij onze stem laten horen!

OUR GAME, OUR TIME!

Of het nu zaterdag is in het ene land, of zondag in het andere:

- Als actieve, georganiseerde voetbalsupporters willen wij dat wedstrijden gespeeld worden op de   traditionele momenten, zodat  de doorsnee supporters zoals altijd, passioneel en gedreven aanwezig kan zijn om zijn ploeg te steunen.

- Wij eisen dat matchdagen zo geregeld worden, dat supporters tijdig op de hoogte zijn van datum en uur. Enkel dan kan men zich degelijk organiseren en voorbereiden tegen een billijke prijs.

- Wij roepen onze voetbaloverheden, clubs en televisiemaatschappijen op om er zich rekenschap van te geven dat de belangen van de supporters belangrijker zijn voor een blijvend attractief voetbal, meer dan dat een korte termijn visie ooit nuttig zou kunnen zijn.

Laat je stem horen als supporter,  maak banners, organiseer  een stadionactie of schrijf er over in je fanzine, lanceer een persbericht over dit onderwerp of zet je tribune in beweging tijdens de Europese supportersweek voor een serieuze voetbalkalender op maat van de supporter.

Word actief en steun de Europese actie week: ?Our Game,Our Time? door deze slogan ook effectief te gebruiken op jouw banners en bij jouw acties. In de week van 30 april tot 16 mei 2010 hebben we onze Europese finale, waarin we willen tonen dat supporters in heel Europa zich in ??n actie verenigen. Dus doe mee tijdens onze actieweek voor betere aftraptijden en een betere voetbalkalender in de komende seizoenen!
Laat ons de krachten bundelen tegen aftraptijden en een kalender die een kaakslag vormen voor elke supporter? nu! Samen bereiken we meer.

Het is niet nodig om in te schrijven als je mee wilt doen. We willen immers zo veel mogelijk supporters mobiliseren die onze kernprincipes steunen. Hoe dan ook,hoe meer groepen er mee campagne voeren,hoe sterker de actie wordt. We zouden het op prijs stellen als je eventuele acties aan ons laat weten per e-mail:

Naam van je voetbalclub:
Naam van je groep:
Contactpersoon (e-mai):
Link naar je website:
Zend dit naar: info@footballsupporterseurope.be

Eens je naam bij ons bekend is,houden we je verder op de hoogte van onze activiteiten en nemen we jou op in onze lijst van deelnemers.

Meer info: http://www.footballsupporterseurope.org
« Laatst bewerkt op: april 07, 2010, 03:40:52 pm door Harry »


"Concordia parvae res crescunt, discordia maximae dilabuntur"