Auteur Topic: Manager Zulte-Waregem rijdt huis binnen in Opwijk  (gelezen 708 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline DMQ

  • Leden
  • Berichten: 576
Manager Zulte-Waregem rijdt huis binnen in Opwijk
« Gepost op: augustus 13, 2010, 08:45:34 am »
Op de Vilvoordsesteenweg in Opwijk is afgelopen nacht een twintigtal buurtbewoners ge?vacueerd nadat een wagen een woning was binnengereden. De bestuurder was manager Vincent Mannaert van voetbalclub Zulte-Waregem, die met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis werd gebracht.

Het ongeval gebeurde rond 01.00 uur in Droeshout, een gehucht van Opwijk. De bestuurder van een personenwagen verloor om een nog onduidelijke reden de controle over het stuur van zijn wagen, die van de weg af ging.

Zware verwondingen
De wagen boorde zich door de gevel van een woning en eindigde in het salon, waar de bewoonster lag te slapen. Die vrouw bleef ongedeerd, maar Mannaert moest door de brandweer bevrijd worden en werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Ontploffingsgevaar
Omdat de wagen de woning geraakt had ter hoogte van de gasleiding, was er ontploffingsgevaar. Brandweer en politie beslisten daarom de onmiddellijke omgeving te evacueren. Een twintigtal buurtbewoners werd ondergebracht in de parochiezaal tot de gasleiding was afgesloten en het gevaar geweken was. Nadien konden ze naar hun woning terugkeren.
 
Hinder
Vanochtend waren de hulpdiensten nog altijd bezig om het puin van de woning te ruimen. De Vilvoordsesteenweg is daarom afgesloten ter hoogte van het ongeval. Het verkeer moet er omrijden. (belga/sam)

13/08/10 07u58
essevee till i die!!!