Auteur Topic: WK Voetbal  (gelezen 9830 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline StreuvelsX

 • Leden
 • Berichten: 729
Re: WK Voetbal
« Reactie #160 Gepost op: juli 10, 2010, 07:43:03 am »
Allez, ook op het WK was de Gokmaffia actief:

Volgens een undercoveragent van de UEFA hebben de gokgangsters ook op het WK in Zuid-Afrika toegeslagen. Er zijn vermoedens dat Nigeria zijn tweede groepswedstrijd tegen Griekenland (2-1-verlies) aan de internationale gokmaffia heeft verkocht.

De georganiseerde criminelen die voetbalwedstrijden manipuleren blijven de krantenkoppen halen. Nadat de Canadese onderzoeksjournalist Declan Hill vorig jaar het nationale voetbalteam van Ghana ervan beschuldigde wedstrijden te hebben gemanipuleerd tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland in 2006, zijn er nu opnieuw verdenkingen tegen een Afrikaans team.

Op het huidige WK, dat zondag zijn beslag kent, zou Nigeria zich hebben laten omkopen. Vanuit het Nigeriaanse team zelf zouden er al v??r het begin van het tornooi geruchten zijn vertrokken dat 'sommige spelers van het team betrokken waren bij manipulatie'. En de FIFA was hier eveneens v??r het begin van het WK van op de hoogte gebracht door middel van een mail die werd gestuurd naar Wolfgang Feldner, de grote baas van het Early Warning System dat de FIFA heeft opgezet om wedstrijdmanipulatie te detecteren.

Het ziet er ook naar uit dat de wereldvoetbalbond die waarschuwing niet in de wind heeft geslagen en meteen een onderzoek heeft opgezet. Tegenover het actualiteitenprogramma Newsnight van de Britse tv-zender BBC ontkende de wereldvoetbalbond immers ni?t dat ze een waarschuwing omtrent Nigeria had ontvangen. Maar, zei het mediadepartement van de FIFA tegen de BBC, 'op dit moment zijn er nog geen concrete aanwijzingen die ook op effectieve manipulatie wijzen'.

Rode kaart

Nigeria is roemloos uit de wereldbeker verdwenen. Ooit waren de Super Eagles de grote Afrikaanse hoop. In Zuid-Afrika dus niet meer. Ze verloren hun eerste wedstrijd in de groepsfase van Argentini? na een behoorlijk lusteloos vertoon op het veld. Maar het is vooral hun tweede wedstrijd tegen Griekenland waar een geurtje aan zou zitten.

Nigeria was favoriet in die wedstrijd en kwam al snel op voorsprong. Het zag er naar uit dat het West-Afrikaanse land het zou halen met de vingers in de neus. Maar toen kantelde de wedstrijd onverwacht. Middenvelder Sani Kaita liet zich in de 33ste minuut op bijzonder domme wijze van het veld sturen en Griekenland won alsnog de wedstrijd met de twee eerste goals ooit van dit Zuid-Europese land op een wereldkampioenschap.

Na de eliminatie van het Afrikaanse team was de nieuwe Nigeriaanse president Goodluck Jonathan zo verbolgen over de wanprestatie van de spelers dat hij het team verbood om de volgende twee jaar nog deel te nemen aan internationale competities omdat een door de president opgerichte werkgroep in Zuid-Afrika 'was geconfronteerd met een aantal problemen rond het team'. Wat die problemen juist inhielden werd niet gezegd.

Maar een week later bleek er al een onderzoek te zijn geopend tegen drie topmannen van de Nigeriaanse voetbalbond, onder wie de vroegere voorzitter, wegens corruptie. President Jonathan heeft de schorsing van het team ondertussen al ongedaan gemaakt na zware tegenkanting van de FIFA die 'geen politieke inmenging in voetbalzaken' tolereert.

Een van de mensen die onraad rook in Zuid-Afrika was een onderzoeker van de Europese voetbalbond. Hij werkt voor de cel die werd opgericht door de UEFA om wedstrijdmanipulatie in het Europees voetbal te bestrijden. Deze cel staat onder leiding van Peter Limacher, het hoofd van de disciplinaire afdeling van de UEFA, en ook de Belgische specialist Karl Dhont maakt er deel vanuit.

Servi?

Deze onderzoeker werd dan ook naar het tornooi in Zuid-Afrika gestuurd met in zijn achterzak een lijstje met een vijftal wedstrijden in de groepsfase die hij van naderbij diende te bekijken. Op dat lijstje stonden de wedstrijden van Nigeria, maar ook die van Servi?, dat voor opschudding zorgde in Zuid-Afrika, niet omwille van de kwaliteit van het afgeleverde spel, maar omdat niet minder dan twee Servische verdedigers er in de wedstrijden tegen Ghana en tegen Duitsland in slaagden om op totaal waanzinnige manier door middel van flagrant handspel een strafschop te veroorzaken. Hoe het met de verdenkingen tegen Servi? staat is vooralsnog niet duidelijk.

De UEFA-onderzoeker die in Zuid-Afrika aan de slag was, is niet de eerste de beste. Hij is een man die bijzonder goed is ge?ntroduceerd in het milieu van de sportgokkers en de wedstrijdmanipulatoren. Hij is namelijk zelf manipulator geweest. Jarenlang werkte hij voor de Kroatische gokgangsters Ante Sapina en Marijo Cvrtak, die vanuit Duitsland wedstrijden over heel Europa kochten. Sapina en Cvrtak waren actief in de voetbalcompetities in Duitsland, Kroati?, Zwitserland, Oostenrijk, Bosni?, Turkije enzovoort.

Belgi?

Ook Belgi? behoorde tot hun werktterrein. Daar geraakten clubs als UR Namen, Lierse, Antwerp en Sporting Lokeren in hun netten verzeild. Sapina en Cvrtak beschikten over uitgebreide internationale netwerken van contacten in de diverse nationale competities waarbij ze vooral gebruik maakten van een 'Servische connectie', een club van spelers uit de Balkan die zo'n beetje overal in Europa aan de slag zijn als voetbalhuurlingen.

Op dit moment zitten Sapina en Cvrtak in Duitsland in de cel en zijn er de spilfiguren in een groot gerechtelijk onderzoek naar wedstrijdmanipulatie in het voetbal dat wordt geleid door de justitie van Bochum en dat 'het grootste gokschandaal ooit in het Europese voetbal' wordt genoemd. Hun vroegere medewerker koos eieren voor zijn geld en besloot om te gaan samenwerken met de disciplinaire dienst van de UEFA, die onder leiding van voorzitter Michel Platini een kruistocht is begonnen tegen omkoping in het voetbal en het arrangeren van wedstrijden. Met de hulp van deze insider is de UEFA er ondertussen al in geslaagd om een aantal omkoopaffaires bloot te leggen en een aantal clubs, spelers en scheidsrechters op zware straffen te trakteren.

Ondanks het feit dat de FIFA zelf ontkent dat er al aanwijzingen van manipulatie zouden verdenkingen al zijn bevestigd door anomalie?n in de gokpatronen van de betreffende wedstrijden, de manier waarop er geld wordt ingezet op die wedstrijden. Het is natuurlijk de vraag hoe de FIFA het onderzoek naar eventuele wedstrijdmanipulatie op het WK in Zuid-Afrika zal voeren. FIFA-voorzitter Sepp Blatter is nooit een man van de openheid geweest die zonder slag of stoot het blazoen van het Zuid-Afrikaanse tornooi door geknoei met wedstrijden zal laten ontsieren.In artikel nog eens lekker Lokeren en Lierse er bij sleuren, de 2 Manchester City ploegen uit de Jupiler League.

Offline Pringless

 • Global Moderator
 • Leden
 • *****
 • Berichten: 5.080
Re: WK Voetbal
« Reactie #161 Gepost op: juli 12, 2010, 12:07:29 am »
SPANJE!!!!!
SV TILL I DIE

Offline boer boer

 • Leden
 • Berichten: 444
Re: WK Voetbal
« Reactie #162 Gepost op: juli 12, 2010, 09:05:23 am »
olland, olland, alles is voorbij (x 10)
Jibbe!

Offline Wouter

 • Leden
 • Berichten: 1.771
Re: WK Voetbal
« Reactie #163 Gepost op: juli 12, 2010, 10:29:26 am »
Mja, beetje goedkoop uit de mond van een Oranjeman waarschijnlijk, maar ik vond het niet verdiend voor de 'Spanen' gisteren. Eerste twintig minuten overklasten ze oranje (met de nodige smerige fouten van Nederland, akkoord), maar daarna vonden ze geen antwoord op het prima positiespel en gingen ze bij IEDER duel overdreven theatraal neer. Oppergaai was doelpuntenmaker Iniesta (die een fantastische voetballer is, laat dat duidelijk zijn) die bij ieder aangegaan duel ging liggen alsof zijn benen eraf gestampt waren. Gingen de Spanjaarden dan eens hard in duel, dan liet Webbje gewoon doorspelen. Jammer ook dat het doelpunt komt nadat een OVERduidelijke corner voor Oranje niet wordt gefloten...

Offline Pringless

 • Global Moderator
 • Leden
 • *****
 • Berichten: 5.080
Re: WK Voetbal
« Reactie #164 Gepost op: juli 12, 2010, 11:46:29 am »
Mja, beetje goedkoop uit de mond van een Oranjeman waarschijnlijk, maar ik vond het niet verdiend voor de 'Spanen' gisteren. Eerste twintig minuten overklasten ze oranje (met de nodige smerige fouten van Nederland, akkoord), maar daarna vonden ze geen antwoord op het prima positiespel en gingen ze bij IEDER duel overdreven theatraal neer. Oppergaai was doelpuntenmaker Iniesta (die een fantastische voetballer is, laat dat duidelijk zijn) die bij ieder aangegaan duel ging liggen alsof zijn benen eraf gestampt waren. Gingen de Spanjaarden dan eens hard in duel, dan liet Webbje gewoon doorspelen. Jammer ook dat het doelpunt komt nadat een OVERduidelijke corner voor Oranje niet wordt gefloten...
Zoals het doelpunt van Van Bronckhorst tegen uruguay dat een fout ervoor niet werd gefloten en toch scoorde. Dit is voetbal niet alles kan gezien worden en als er dan een doelpunt uit voorkomt dan is het gewoon pech. Nederland heeft dit alleen aan zichzelf te danken, als je alleen op doel gaat en je kunt niet scoren moet je dit jezelf verwijten en niet alle schuld op de scheidsrechter steken.
SV TILL I DIE

Offline Svarrogh

 • Leden
 • Berichten: 1.657
Re: WK Voetbal
« Reactie #165 Gepost op: juli 12, 2010, 12:21:41 pm »
Ik ben content dat de ploeg die wilde voetballen gewonnen heeft.
Het schopvoetbal van de hollanders heeft de match geen goed gedaan, De Jong had al na een half uur rood moeten krijgen voor die aanslag op Xavi Alonso, dan waren er niet eens verlengingen nodig geweest om de match te beslissen. Ook Robben verdiende zijn 2e geel voor het wegtrappen van de bal.
Beetje jammer dat het WK met zo'n match moet eindigen..

Offline Rafa

 • Leden
 • Berichten: 1.325
Re: WK Voetbal
« Reactie #166 Gepost op: juli 12, 2010, 03:26:21 pm »
Aangezien South Korea uitgeschakeld was, mag ik zeggen dat Spanje de verdiende winnaar is. Ze hebben met een schitterende ploeg de juiste tactiek gehanteerd: minimalistisch en toch de klasse hebben om telkens dat doelpuntje te maken.

De Hollanders: Van Persie volledig als schijnspits geposteerd en hem opgeofferd om Sneijder en Robben alle kansen te geven. Zo'n geniale voetballer als nutteloze targetman opstellen, ge moet het maar durven.

Op naar Brazili?, waar de Zuid-Koreanen weer voluit voor de beker gaan. :)
Chance dat er nog mannen van het "Rafa-kaliber" rondlopen op de Esseveematchen...ge zou der anders depressief van worden. - Fredje

Offline delphine

 • Leden
 • Berichten: 319
Re: WK Voetbal
« Reactie #167 Gepost op: juli 12, 2010, 08:20:08 pm »
Ik ben content dat de ploeg die wilde voetballen gewonnen heeft.
Het schopvoetbal van de hollanders heeft de match geen goed gedaan, De Jong had al na een half uur rood moeten krijgen voor die aanslag op Xavi Alonso, dan waren er niet eens verlengingen nodig geweest om de match te beslissen. Ook Robben verdiende zijn 2e geel voor het wegtrappen van de bal.
Beetje jammer dat het WK met zo'n match moet eindigen..
[/
volledig akkoord met je mening ! de beste ploeg heeft gewonnen,gelukkig maar dat die hollanders niet waren,ze waren te zelfzeker,veel te grote mond,bedoel dan vooral de supp. ;D ;Dquote]