Auteur Topic: Vier Essevee-speelsters op EK U19  (gelezen 731 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Arne

  • Leden
  • Berichten: 27
Vier Essevee-speelsters op EK U19
« Gepost op: juni 03, 2011, 04:21:13 pm »
Dames Zulte Waregem heeft met een vijfde plaats een voortreffelijk seizoen achter de rug. De gemiddelde leeftijd van het damesteam is zeer jong; vier speelsters behoren tot de selectie van 18 die momenteel op het Europees kampioenschap voor -19-jarigen in Itali? vertoeft.

Slechts acht ploegen nemen deel aan het EK, en kwalificatie voor het tornooi is al een huzarenstukje op zich. Hoewel de ambitie er was op mee te dingen naar de halve finale, moest de Belgische ploeg tijdens de eerste wedstrijden het hoofd buigen voor Zwitserland (een overdreven 4-1 nederlaag) en Rusland (3-1 verlies). Zondag volgt de laatste poulewedstrijd tegen gastland Itali?.

DZW-speelster Tessa Wullaert: "We hopen om tegen Itali? een eervol resultaat neer te zetten. Jammer genoeg hebben we de vorige partijen geen punten kunnen pakken, hoewel de ambitie er wel was. De topvijf van dit EK kwalificeert zich immers voor het WK, en daar wilden we bij behoren."

"Qua beleving is dit EK natuurlijk een groot verschil met andere interlands. Het hotel is dik in orde, de omkadering is op en top; er is zelfs politiebegeleiding om de spelersbus door het verkeer te loodsen. Ook de speelsters hangen zeer goed aan elkaar; de sfeer is nooit beter geweest."

Ook volgend seizoen is Tessa Wullaert nog speelgerechtigd bij de nationale ploeg U19, al hoopt ze dat ook de nationale a-ploeg stilaan in beeld komt.

"Volgend jaar proberen we met de U19 opnieuw ons beste beentje voor te zetten. Het is mijn ambitie om op termijn ook bij de a-ploeg te geraken. Dit seizoen werd ik al eenmaal uitgenodigd voor een training. Bij Zulte Waregem goed blijven presteren is natuurlijk een eerste vereiste. Tijdens de afgelopen competitie werden we vijfde en legden we vooral thuis de topploegen het vuur aan de schenen. Volgend jaar willen we dat minstens evenaren, maar een plaats bij de topacht is een minimum, aangezien die recht geeft op een stek in de Women's Elite League die vanaf 2012-2013 van start gaat."

EsseveeFORUM

Vier Essevee-speelsters op EK U19
« Gepost op: juni 03, 2011, 04:21:13 pm »

Offline SV-boer

  • Leden
  • Berichten: 1.214
Re:Vier Essevee-speelsters op EK U19
« Reactie #1 Gepost op: juni 03, 2011, 05:31:23 pm »
Voor de volledigheid : de andere 3 speelsters zijn
- Stefanie Ninclaus
- Silke Demeyere
- Jana Coryn
:)

Offline sv_forever

  • Leden
  • Berichten: 3.182
Re:Vier Essevee-speelsters op EK U19
« Reactie #2 Gepost op: juni 03, 2011, 08:34:48 pm »
Tof !