Auteur Topic: Krijgt de Jupiler Pro League straks een videoref?  (gelezen 8193 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline svennay

 • Global Moderator
 • Leden
 • *****
 • Berichten: 3.901
 • Essevee!
Re: Krijgt de Jupiler Pro League straks een videoref?
« Reactie #20 Gepost op: oktober 05, 2016, 08:53:10 pm »
't Is gebeurd: Pro League en KBVB slaan handen in elkaar voor testen met videoref
5/10/16 - 18u41 via hln.be

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en de Pro League, die de belangen behartigt van de 24 profclubs, zijn overeengekomen om de videoref in te voeren in het Belgische voetbal. Dat heeft Ludwig Sneyers, gedelegeerd bestuurder van de Pro League, vandaag bevestigd. "We willen in 2016 nog beginnen met offline testen om dan volgend kalenderjaar al met livetesten te starten", zei Sneyers aan persagentschap Belga.

Tijdens de algemene vergadering heeft de Pro League beslist om een overeenkomst met de Wereldvoetbalbond FIFA en de IFAB, het orgaan dat de spelregels in het voetbal beheert, voor het gebruik van de videoref aan te gaan. "In die overeenkomst wordt heel duidelijk voorgeschreven hoe de testen moeten worden uitgevoerd, op welke manier we feedback moeten geven aan de FIFA, welke regels van kracht zijn en welke opleidingen we moeten geven. Van dat protocol mogen we niet afwijken. Op die manier wil de FIFA uniformiteit in de testfases brengen", verduidelijkte Sneyers. "We willen die overeenkomst zo snel mogelijk tekenen, hopelijk deze maand nog. Meteen daarna mogen we starten met offline proeven. We willen in 2016 nog beginnen met offline testen om dan volgend jaar al met livetesten te beginnen. In principe moet je beginnen met vriendschappelijke wedstrijden, maar wij hebben een aanvraag ingediend om in Play-Off II al livetesten te doen. Dat is het streefdoel, ook al is het misschien iets te ambitieus."

Anderhalf miljoen euro
De profclubs keurden vandaag ook reeds een begroting goed voor de testfase van de videorefs. "Later zullen we de begroting maken voor de livetesten, maar daar hangt toch een prijskaartje van anderhalf miljoen euro aan vast. We zijn wel al bezig met de voorbereiding van de operationele fase. De voetbalbond is intussen ook bezig met de nodige voorbereidingen voor de opleidingen van de scheidsrechters, videorefs en operatoren", aldus Sneyers, die veel eensgezindheid opmerkte bij de profclubs. "De gesprekken verliepen goed en vlot. Iedereen was heel enthousiast om zo snel mogelijk met de videoscheidsrechter van start te gaan. Belgi? speelt dan ook de rol van pionier. We zullen het achtste land zijn dat de videoref uitprobeert."

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/9090/Voetbal/article/detail/2901952/2016/10/05/t-Is-gebeurd-Pro-League-en-KBVB-slaan-handen-in-elkaar-voor-testen-met-videoref.dhtml

EsseveeFORUM

Re: Krijgt de Jupiler Pro League straks een videoref?
« Reactie #20 Gepost op: oktober 05, 2016, 08:53:10 pm »

Offline Frederik

 • Administrator
 • Leden
 • *****
 • Berichten: 6.552
 • Essevee! Olé Olé!
Re: Krijgt de Jupiler Pro League straks een videoref?
« Reactie #21 Gepost op: oktober 06, 2016, 12:55:19 pm »
1.500.000? : door alle clubs in eerste klasse + KBVB aandeel komt op <100.000? per club.
Volgens mij toch financieel haalbaar.

Offline Frederik

 • Administrator
 • Leden
 • *****
 • Berichten: 6.552
 • Essevee! Olé Olé!
Re: Krijgt de Jupiler Pro League straks een videoref?
« Reactie #22 Gepost op: januari 13, 2017, 09:46:53 am »
Deze ex-scheidsrechters zullen fungeren als videoref
13/01/17 - 09u24 via hln.be

De volgende testfase is aangebroken. Vier oud-scheidsrechters zijn aangeduid als videoref. Het plan: de komende weken elk twaalf wedstrijden bijwonen, zonder te mogen ingrijpen. Een noodzakelijke simulatie.

Het is de Belgische voetbalbond menens om zo snel mogelijk de videoref te introduceren. Nadat het eind vorig jaar vier verschillende systemen uitprobeerde - herinner u onder meer het busje op de parking tijdens STVV-Club Brugge - is het straks tijd voor de tweede offline testfase. Concreet: de technologie op zich hoeft niet langer beoordeeld te worden. De voetbalbond is er naar verluidt uit met welke leverancier het in de toekomst aan de slag wil gaan. Kostenplaatje: ruim 300.000 euro per stadion, meent Werner Helsen, aangeduid door de IFAB (het International Association Board) om mee de invoering van een videoref te bestuderen.

Waar het nu de komende weken en maanden om gaat, is het systeem in de praktijk al voor een deel uitproberen. De KBVB zou daarvoor beroep doen op vier gewezen scheidsrechters die in het verleden in eerste klasse floten: Yves Marchand (51), Christophe Delacour (45), Tim Pots (42) en Kris Bellon (47). Zij gaan de volgende speeldagen elk twaalf wedstrijden voor hun rekening nemen. De vier zullen daarbij wel horen wat het scheidsrechterskwartet onder elkaar communiceert, maar inspraak krijgen ze niet. Pas nadien, tijdens de evaluaties, zal aangegeven worden waar de videoref al dan niet had kunnen ingrijpen.

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/1285/Jupiler-Pro-League/article/detail/3053918/2017/01/13/Deze-ex-scheidsrechters-zullen-fungeren-als-videoref.dhtml

Iemand een plus account voor de rest van de info? :)