Auteur Topic: Respect For Fans  (gelezen 6089 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline LoyalMate1312

  • Leden
  • Berichten: 49
  • SLC
Respect For Fans
« Gepost op: februari 15, 2016, 05:37:01 pm »
Meer info over de landelijke beweging Respect For Fans.
https://www.facebook.com/Respect-voor-Fans-778461828915588/?fref=ts
Onze club, onze passie!!
South Lane Crew

Offline LoyalMate1312

  • Leden
  • Berichten: 49
  • SLC
Re: Respect For Fans
« Reactie #1 Gepost op: februari 15, 2016, 05:40:22 pm »
Actie in het weekend van 12/02

Zoals sommige wel gezien was er op Anderlecht een doek mee van Respect Voor Fans. Dit is een beweging die bestaat uit een groot deel eerste klasse ploegen. Normaal hadden wij ook doek mee voor in de 12de minuut maar deze mocht niet binnen van de veiligheid in Anderlecht. Er volgen nog 2 acties.

Meerdere clubs uit belgi? hebben hier aan deelgenomen. Volg de facebook pagina voor meer uitleg rond dit iniatief!!
Dit is niet enkel voor de fanatieke fan, maar voor iedereen!!
Indien er mensen zijn die meer info willen, vragen staat vrij!
Onze club, onze passie!!
South Lane Crew

Offline LoyalMate1312

  • Leden
  • Berichten: 49
  • SLC
Re: Respect For Fans
« Reactie #2 Gepost op: juni 06, 2016, 08:15:17 pm »
COMMUNIQUE RESPECT FOR FANS

Door enkele jammerlijke, maar ge?soleerde gevallen waar enkelingen aan de basis van lagen, kwam de afgelopen jaren het gebruik van pyrotechnisch materiaal rondom voetbalwedstrijden niet bepaald positief in het nieuws. Tel daar de eindeloze drang naar sensatie van de media bij op, en de meeste gewone voetbalsupporters denken dat bengaals vuurwerk altijd gelijk staat aan hooliganisme.

Als fanatieke en bijgevolg ook vurige supportersgroep, weten wij natuurlijk dat dit niet waar is. In deze context speelde zich vorig weekend in de tribunes van Charleroi een interessant tafereel af. Dat er voor de zoveelste keer een, naar Belgische normen, grote pyroshow te bewonderen viel en daar andermaal geen gewonden bij vielen, is op zich niet verwonderlijk meer. Maar dat deze craquage door de veiligheidsdiensten werd goedgekeurd is dat wel. Al jaar en dag wordt de knop van de repressie loeihard aangedraaid als het op pyro aankomt. Al velen van onze leden zijn voor langere periodes geweerd uit elk Belgisch voetbalstadion omdat er een rookbommetje ontstoken werd. Als volwassen mannen die verantwoordelijkheid nemen voor de daden die wij verrichten, klagen wij daar niet over. Maar het tafereel in Charleroi belicht wel enkele zaken die interessant zijn in onze strijd voor een legaal gebruik van pyrotechnisch materiaal in sfeervakken.

Dat de fanatieke supporters van Charleroi erin slaagden om zowel met de politie, brandweer als club een akkoord vonden is in Belgi? vrij uniek. Dat deze samenwerking leidde tot een mooi visueel spektakel zonder fysieke letsels is des te mooier. Dit bewijst nog maar eens dat fanatieke supporters niet per definitie relschoppers of hersenloze jongeren zijn. Dat de media deze positieve initiatieven niet belicht kunnen wij enkel maar betreuren. Laat Charleroi een mooi voorbeeld zijn en een precedent voor het verstandig gebruik van pyrotechnisch materiaal en een normalisering van de repressie ten opzichte van fanatieke supporters. Daarom pleiten wij voor een open constructieve aanpak die naar Scandinavisch model, het gebruik van pyrotechnisch materiaal op een veilige manier toelaat en zo weg haalt uit de criminaliteit. Zo vermijden we dat ge?soleerde gevallen dit onveilig gebruiken in een grote menigte uit schrik om betrapt te worden.

https://www.facebook.com/319588198163591/videos/900955063360232/
Onze club, onze passie!!
South Lane Crew