Auteur Topic: [07] ZARANDIA Luka  (gelezen 346 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline svennay

  • Global Moderator
  • Leden
  • *****
  • Berichten: 3.838
  • Essevee!
[07] ZARANDIA Luka
« Gepost op: augustus 31, 2019, 01:28:35 pm »
Luka Zarandia voelt zich goed bij Essevee: "We zijn net een familie"
30 augustus 2019 uit Het Laatste Nieuws

Bij Zulte Waregem gaat Luka Zarandia (23) zijn tweede Belgische voetbalavontuur aan. De Georgiër kende eerder een ongelukkige periode bij RC Genk, maar bij Essevee voelt hij zich wel in zijn nopjes.

Als achttienjarige knaap kwam Zarandia moederziel alleen aan in Limburg. Bij RC Genk kwam hij in geen enkele officiële wedstrijd in actie. "Ik was nog te jong, te onervaren", blikte de vleugelaanvaller terug. "Het was ook mijn eerste verhuis in Europa en het was meteen al bij een grote club. Voor mij was het moeilijk om aan te passen, maar al bij al was het een leerrijke ervaring."

Na zijn gemiste seizoen in Limburg keerde Zarandia terug naar zijn ex-club FC Locomotive Tbilisi. In zijn moederland vond de winger zijn vertrouwen en voetbalplezier terug. Het duurde niet lang of de Poolse subtopper Arka Gdynia kwam aankloppen voor hem. "Ik ben erg gelukkig om bij Gdynia gespeeld te hebben. Het waren de beste jaren uit mijn carrière", aldus Zarandia. "Het niveau is daar gelijkaardig als hier, maar in België is het nog wat technischer."

In de Ekstraklasa maakte Zarandia grote indruk waardoor er snel buitenlandse interesse volgde. "Er was veel belangstelling. Vanuit Rusland en de MLS, maar ook van Belgische ploegen." Hij koos echter bewust voor Zulte Waregem. "Toen ik bij Genk zat, wist ik al dat Zulte Waregem een mooie club was. Francky Dury belde mij op en zei hij een nieuwe ploeg aan het bouwen was, ook lichtte hij mij zijn tactische ideeën toe. Dit is een goede club en het is een goede competitie, ik wou het graag nog eens proberen in België. Ik belde overigens ook met Thomas Buffel over Essevee."

Aan de Gaverbeek is Zarandia ondertussen een basisspeler, en hij voelt zich goed bij de club. "De ploeg is aan het groeien. In het begin was het wel wat moeilijker. Maar we hebben veel goede spelers. Momenteel zit het erg goed, we zijn net als een familie." Op het veld klikt het met de offensieve garde, zijnde Saido Berahino en Cyle Larin. Maar zelf kon Zarandia nog niet scoren. "Ik ben ook aan het wachten op mijn eerste doelpunt. (lacht) In Polen speelde ik op rechts en kon ik zo naar binnen knijpen om te scoren. Met Cyle en Saido hebben we nu twee killers in de box, als ik dan op links speel kan ik wel veel assists afleveren." (OPI)

EsseveeFORUM

[07] ZARANDIA Luka
« Gepost op: augustus 31, 2019, 01:28:35 pm »