Auteur Topic: Heyerick: "Naam verandert niet"  (gelezen 1977 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline SV5381.be

 • Leden
 • Berichten: 424
  • SV5381.be
Heyerick: "Naam verandert niet"
« Gepost op: juni 07, 2011, 11:45:39 am »
De naamsverandering van SV Zulte Waregem naar SVZ Waregem lijkt toch een stap verderaf dan gedacht. Na de woorden van de Waregemse burgemeester Kurt Vanryckeghem verspreidde burgemeester Henk Heyerick van Zulte deze week een persbericht. Hieronder vinden jullie het integrale persbericht.

Citaat
Er werd reeds heel wat geschreven en gezegd over de naamgeving van de fusieploeg SV Zulte Waregem. Als burgemeester van de gemeente Zulte bijgestaan door gewezen SV speler en schepen van Sport in Zulte Luc Millecamps, wens ik hier kort de visie vanuit het Zults gemeentebestuur en de reeds gezette stappen bekend te maken.
   
Toen wij vorige week geconfronteerd werden met de mogelijke koppeling van het stadiondossier  en de verwijdering van de naam Zulte uit de benaming van de fusieploeg Zulte Waregem, dan waren wij net even verwonderd als elke andere ontvanger van dit bericht.

Zonder ons door diverse berichtgevingen te laten opjagen, werd contact genomen met voorzitter Willy Naessens. Er werd een overleg gepland met enkele leden van het bestuur van Zulte Waregem waaronder de voorzitter uit Zulte en de ondervoorzitter uit Waregem. Tot onze grote tevredenheid werd het verspreide gerucht alvast als niet correct beschouwd. Een naamsverandering wordt door het bestuur niet gekoppeld aan het dossier van het stadion. Een grotere aandacht voor de gaststad is echter een evidentie. Een evidentie die ook door ons als begrijpelijk wordt beschouwd. Een grotere aandacht voor de gaststad van de eerste ploeg ?ja?, een verwijdering van de naam Zulte ?nee?.   
Deze stelling werd door de afvaardiging van SV Zulte Waregem dan ook vandaag formeel en met klem bevestigd op het overleg in het gemeentehuis in Zulte.

Er werd ook contact opgenomen met de collega burgemeester van Waregem Kurt Vanryckeghem. Na een gemoedelijk doch verhelderend telefoongesprek werd ook de voorgaande stelling door hem bevestigd. Het is niet de bedoeling van de burgemeester van Waregem om Zulte uit de naam te doen verdwijnen en dit als eis te koppelen aan het dossier van het nieuwe stadion. Meer aandacht voor Waregem is de enige vraag.

Het is hiermee dan ook duidelijk dat noch Zulte noch Waregem de grensverleggende club Zulte Waregem de ontwikkelingskansen wenst te ontnemen die de club verdient. De regionale provinciegrensonverschrijdende club is een uniek en uiterst mooi verhaal waaraan wij verder wensen mee te werken.
Er zal gezocht worden door de club om ook in de toekomst de stad Waregem en de gemeente Zulte beiden te laten mee genieten van het succes van de club met respect voor het verleden en met ambitie voor de toekomst.

Als burgemeester heb ik er dan ook alle vertrouwen in dat Zulte ook in de toekomst een blijvend belangrijk aandeel zal behouden in de naamgeving en dat eventuele toekomstige wijzigingen, welke op dit moment niet aan de orde zijn, zullen gebeuren in overleg tussen het clubbestuur van Zulte-Waregem, het stadsbestuur van Waregem en het gemeentebestuur van Zulte ?n met respect voor de West- en Oostvlaamse supporters.

Verantwoordelijke uitgever:

Sylvie Bohez (secretaris)
Henk Heyerick (burgemeester)
SV5381.be
D? fansite van SV Zulte Waregem


EsseveeFORUM

Heyerick: "Naam verandert niet"
« Gepost op: juni 07, 2011, 11:45:39 am »

Offline elarto

 • Leden
 • Berichten: 104
Re: Heyerick: "Naam verandert niet"
« Reactie #1 Gepost op: juni 17, 2011, 03:45:03 pm »

Offline JSPR_G

 • Leden
 • Berichten: 1.576
Re: Heyerick: "Naam verandert niet"
« Reactie #2 Gepost op: juni 17, 2011, 04:14:36 pm »
http://www.voetbalbelgie.be/nl/article.php?id=42035
Gaat Zulte Waregem Ajax achterna?

Hoe veel werk kan het zijn om dan Essevee te bedenken?  :P

fox

 • Gast
Re: Heyerick: "Naam verandert niet"
« Reactie #3 Gepost op: juni 17, 2011, 04:33:13 pm »
http://www.voetbalbelgie.be/nl/article.php?id=42035
Gaat Zulte Waregem Ajax achterna?


Vreemd. Waregem is niet content dat er teveel Zulte in de pers verschijnt en te weinig Waregem en dus gaan ze maar een naam verzinnen a la Ajax waardoor geen van beiden persaandacht krijgt? Mij niet gelaten maar toch vrij bizar.

Offline Soulscream

 • Leden
 • Berichten: 2.977
 • Voice of the voiceless!
Re: Heyerick: "Naam verandert niet"
« Reactie #4 Gepost op: juni 17, 2011, 06:13:25 pm »
lol inderdaad en de enige echte naam die ze kunnen gebruiken is toch Essevee?
Stel dat ze met iets totaal anders onbekend afkomen..

Offline svzw25

 • Leden
 • Berichten: 326
Re: Heyerick: "Naam verandert niet"
« Reactie #5 Gepost op: juni 17, 2011, 06:49:27 pm »
http://www.voetbalbelgie.be/nl/article.php?id=42035
Gaat Zulte Waregem Ajax achterna?

 :o

Ari?l, Bonux, Persil, Calgon, ... zijn nog vrij  ;)